Lehetne még rosszabb, de most még jobb sem kéne...
belépés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Blog

Eltelt egy hét.

Végre visszatértem Szegedre. Igazából már jópár napja, de mostanra rázódtam vissza a dolgokba. Jó volt látni, hogy az egyik kémia ZHm az jól sikerült nagyon, így érdemes volt tanulni (bár erre pont alig készültem). Szombaton abérletben vol buli, vasárnap haverommal mentem el este biliárdozni meg beszélgetni, hétfőn meg albérlet filmezés, szóval jól teltek a napok.

Ma reggel tudtam, hogy be kell menni kémiaórára (igaz felébredtem, felöltöztem, és már mehettem is ha nem akartam késni, mert nem keltem fel rendesen...xD). Katalódus volt, és ha mind a kettőn ottt vagyok, akkor az plusz 4 pont, és így simán meglesz a megajánlott ötös. Mellettem ült egy csaj, és annyira nem értettem, hogy hogyan gondolkodik... Pad alatt tanulta a kémia laboros lapot, amit csütörtökre kell. Biztos, hogy meg tudja máskor is tanulni, és hát a külsője alapján (általában nincsenek előítéleteim, de vannak dolgok, amik 99,9%-ra igazak...) biztos, hogy elfelejti. És most órán az elektrokémia volt, amit kétlem, hogy úgy tud, ahogy ott van. Jó persze, meg lehet tanulni jegyzetből, de nem fogja megérteni teljesen. A lényeg igazából nem is ezen van, hanem hogy minek csinálja ezt? Napi 2, max 3 óra tanulással tökéletesen megírom az összes ZH-t, kisdogát, stb. Össze-vissza tanulni nincs értelme, mert így el fogja felejteni, mert nincs rendszer, és az még annyira nem baj, hogy következő félévben sokkal lassabban fog haladni, de egy vizsgaidőszakot idióta tanulásmóddal nem éppen kellemes túlélni. Ha az emberek tudnák, mennyi energiát és időt spórolhatnának a jó tanulással, akkor lehet nem azzal jönne mindenki, hogy "Huh hajnali 3ig tanultam előző nap és totál kész vagyok...". Érdekes, én három nappal ezelőtt megértettem az egész anyagot (max 2-3 óra), persze nem csak megérteni, hanem hogy tudjam nagyvonalakba elmondani. Kettővel azelőtti nap megtanultam az egészet (max3 óra) és előtte lévő nap átismételtem az egészet (1-2 óra). Tehát összesen 6-8 órát töltöttem tanulással, amíg ő egy napot végig, és én 30/28-ra ő pedig 50% körülire (általánosságban) írta meg. Lószart nem számít mennyit tanulsz, csak az, hogy hogyan.

Na és csakmert demotiválón elszaporodtak a szív és ésszel kapcsolatos hihetetlen bölcs 10 másodperc alatt kitalált mondatok: "Szard le mit pofáz a szived, és az agyad vezessen téged!" Másrészt amúgy a szíved sohasem fog vezetni téged sehova sem, mert az is az agyad, de most maradjunk a szinten. Minek hallgassunk az érzelmeinkre, ha tudjuk, hogy megszívjuk? Ha tudom, hogy megszívom, akkor csakis a bosszút vállalom. Másrészt ha esetleg ésszel gondolkozol (csak legyen!), akkor megeshet, hogy csökken a pofáraesések száma.

Ami unalmas még, hogy mindenki azzal jön, hogy ne legyen gyógyszerkísérlet meg egyéb állatokkal. Igaz általában ezek patkányok, de képnek ilyen pandamacit, meg kolibrit tesznek be (most csak írtam valamit, az a lényeg, hogy aranyos legyen, hogy sajnálják...). Igaz vannak ezek az állatok, csakhát a probléma az, hogy amiken kísérleteznek, azokat nem a csatornából fogdossák össze, hanem kitenyésztik, tehát ha úgy nézzük, akkor kísérlet nélkül nem is létezne az az állat, amit éppen "kinyírnak". Persze nyílván most leegyszerűsítem a dolgokat, de maga a kérdés, ami feljön ezzel kapcsolatban, hogy: Ha mi adjuk az életet, akkor mi el is vehetjük? Hát mondjuk valószínűleg nem, de ha továbbhaladunk, akkor úgy is fel lehetne tenni a kérdést akár, hogy: Megölnél-e egy állatot, hogy túléld (vagy kigyógyulj) a betegséget(vagy betegségből)? Esetenként akár: Ölnél állatot, hogy életben maradhass? Sokan mondhatják, hogy tuti nem, de nagyon nagyon kevesen vannak, akik tényleg nem. Akik állatot ölnének, azoknak pedig Miért fontosabb egy ember az állatnál? Az ember egyértelműen rombol mindent amit tud (persze nem mindenki, csakhát a vezetőségek kicsit profitorientáltak inkább), az állat pedig valószínűleg nem. Nyílván az állatkísérletet nem úgy kell felfogni, hogy életek múlnak rajta, de megeshet, és ha esetleg látnád a haldoklót, akkor lehet legalább annyira meghatna, mint a kisállat. A lényege az egésznek az, hogy mitől érezzük magunkat fontosabbnak másoknál, vagy más élőlényeknél? Mindent meg lehet cáfolni ha jól ügyeskedünk, mert erre nincs semelyik oldalon sem jó válasz.

Egy szép szám zárószónak: http://www.youtube.com/watch?v=n6kk9Kc-FQo

2011.11.08. 10:37, Dr. Henk Vissza a bloghoz
Még nincs hozzászólás.
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2011.11.28. 10:08
2011.11.21. 11:03
2011.11.14. 10:42
2011.11.08. 10:37
2011.11.02. 21:14
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
 

A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!